BUTRINTI DHE KËSHTJELLA E LËKURËSIT

Për adhuruesit e historisë dhe arkeologjisë ejani me ne për të eksploruar BUTRINTIN dhe Kështjellën e Lëkurësit me autobuzët tanë të rinj a/c dhe guidat tona të mirëinformuara.

Rrënojat e lashta të Butrintit ndodhen 18km(11ml) në jug të Sarandës dhe janë një gur me të vërtetë i cmuar nëse ju tërheq bota e lashtë. Rrënojat i përkasin periudhave të ndryshme, me një shtrirje 2500-vjecare.

Parku, një vend i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, është një nga pikat arkeologjike më të rëndësishme në vend që ka artifakte dhe ndërtime që datojnë që nga periudha e Bronzit deri në shekullin e 19-të. Një numër i madh monumentesh janë akoma ekzistues duke përfshirë këtu muret e qytetit, pagëzimoren e lashtësisë së vonë, bazilika e madhe, teatri dhe kullat veneciane.

Kështjella e Lëkurësit ndodhet në majën e kodrës së Sarandës, Kështjella ishte një garnizon i ndërtuar nga ushtarët turq në shekullin e XVI me qëllim që të kontrollonte rrugët që kalonin në kryqëzimin e Sarandës

Book This Tour

Udhëtime të ngjashme

Nisemi nga Saranda dhe destinacioni jone I pare eshte fshati I Borshit, te ujeva...
Finikas Lines ju ofron nje nate mahnitese plot muzike ‘live’, kercimtare (vallta...
Nisemi nga porti dhe vizitojme kalane e Lekuresit, ku ndalojme per 30 min per te...
Ne ju japim mundësinë për të zbuluar qytetin e njëmijë shkallëve Gjirokastën bas...
Për një ditë të bukur dhe eksperiencë të paharrueshme bashkohuni me ne për të vi...
Finikas Lines ju jep mundësinë për një udhëtim ditor në qytetin kozmopolitan të...
Për adhuruesit e detit dhe varkave FINIKAS LINES gjatë verës organizon një ditë...

Rreth Nesh

Finikas Lines & Travel ka arritur te konsiderohet si nje prej operatoreve kryesor ne linjat e transportit nderkombetar detar, tokesor, po ashtu edhe ne fushen e turizmit, me udhetime turistike.

 

Lexo më Shumë

Agjensitë në Shqipëri

Address: Lagjia Nr. 4, Rruga Mitat Hoxha, Prane Portit, Sarandë, Shqipëri

 

   

Agjensitë në Korfuz

Porti Korfuz, Greqi

Finikas Lines
Mancan Travel / Anek Lines 

1, Rruga Ethnikis Antistaseos
49100 Korfuz, Greqi

T. 00302661032664

NEWSLETTER

Subscribe to our newsletter and get informed.
go top