Create memories with us.
Lets Travel Together.
Daily trips to Butrint, Jeep Safari Adventure.

GJIROKASTRA DHE SYRI I KALTËR

Pamjet

Përshkrimi

Ne ju japim mundësinë për të zbuluar qytetin e njëmijë shkallëve Gjirokastën bashkë me burimin e Syrit të Kaltër një udhëtim i organizuar me autobus me një guidë në gjuhën tuaj.

Qyteti i Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s në jug të Shqipërisë, Gjirokastra e vendosur në anën e pjerrët të lagunës së Drinos që ka pamjen e një pejsazhi historik e rrethuar nga male me dëborë. Ky ‘ qytet i njëmijë shkallëve’ përbëhet nga qindra shtëpi-kulla të stilit Otoman me cati të gurta dalluese, ballkone të drunjtë dhe mure të gurtë të lyera me gëlqere.

E sunduar nga muret rrethues të thepisur të kështjellës së saj të madhe, Gjirokastra është një qytet magjik me një të kaluar të trazuar.

Burimi i Syrit të kaltër ndodhet 1km larg nga rruga kryesore Sarandë-Gjirokastër. Prurja mesatare e këtij burimi është 6m3/sek dhe thellësia e tij është 45m. Zona përreth liqenit ka një florë dhe faunë shumë të pasur, ku mund të gjeni troftën e lumit dhe shumë lloje kafshësh të tjera si: kunadhe, dhelpra dhe lloje të ndryshme zvarranikësh etj.   

NEWSLETTER

Subscribe to our newsletter and get informed.

Finikas Lines & Travel ka arritur te konsiderohet si nje prej operatoreve kryesor ne linjat e transportit nderkombetar detar, tokesor, po ashtu edhe ne fushen e turizmit, me udhetime turistike.

 

Lexo më Shumë

Agjensitë në Shqipëri

Porti i Sarandës, Shqipëri

Finikas Lines
Lagjia Nr. 4, Rruga Mitat Hoxha, Prane Portit
T. +(35) 5852 26057
F. +(35) 5852 25117

Ionian Seaways
Lagjia Nr. 4, Rruga Mitat Hoxha Prane Portit
T. +(35) 5852 26712

Agjensitë në Korfuz

Porti Korfuzit, Greqi

Finikas Lines - Ionian Seaways
Ethn. Antistaseos 4, New Port
T. +(30) 26610 38690 – 31649 – 25155
F. +(30) 26610 38787 – 26555